Het belang van SSL-certificaten

Garandeert veilige online communicatie tussen jou en je klanten.

Beveiliging van websites is tegenwoordig van essentieel belang om twee redenen. Aan de ene kant zijn er steeds meer virussen en hackers actief die veel schade kunnen toebrengen aan uw website. Aan de andere kant moeten de belangen websitegebruikers beschermd worden, terwijl e-commerce (online handel) explosief groeit. De Nederlandse wet verplicht e-commerce-ondernemers om de gegevensuitwisseling met klanten te beveiligen via zogenaamde SSL-certificaten. Maar wat is precies een SSL-certificaat en wat is het belang ervan?

Wat betekent SSL?

SSL (Secure Socket Layer) is een beveiligingsmethode die zorgt dat kritische gegevens zoals namen, telefoonnummers, adressen en creditcardnummers versleuteld worden. Daardoor kunnen de gegevens alleen gelezen worden door degenen voor wie ze bestemd zijn. De meest directe manier om te zien of (een deel van) een site met SSL beveiligd is, is door de URL in de adresbalk te bekijken. Bij een beveiligde verbinding staat er 'https://' in plaats van 'http://' in de adresbalk, samen met een groen hangslot. Soms, bij het type Uitgebreide Validatie-certificaat, wordt zelfs de bedrijfsnaam weergeven in een opvallende groene adresbalk.

Verstrekking van SSL-certificaten

Een SSL-certificaat versleutelt dus de verbinding tussen een website en de server, zodat bezoekers goed beschermd uw website kunnen bezoeken. Bezoekers krijgen zo direct vertrouwen in de veiligheid van uw website of webshop. SSL-certificaten worden verstrekt door zogenaamde Certificerende Autoriteiten. Het certificaat van de meeste vertrouwde autoriteiten zoals Global Sign en Comodo is 'voorgeprogrammeerd' in browsers zoals Chrome, Firefox en Internet Explorer. Gebruik je een certificaat van een minder vertrouwde autoriteit, dan verschijnt er in de browser een waarschuwing. Veel mensen die dit zien, zullen op dit punt afhaken. Het is dus van groot belang om een SSL-certificaat bij een vertrouwde autoriteit aan te vragen.

Een klant wil dus graag zeker van zijn dat (klant)informatie op uw website naar de juiste server wordt verstuurd. Bij uw SSL-certificaat krijgt u ook een servercertificaat, dat garandeert dat de leverancier van het SSL-certificaat betrouwbaar is. Uw klanten kunnen beide documenten bekijken en zo vaststellen dat hun informatie veilig is en dat een bepaalde webpagina ook echt van u is. Essentieel om hun vertrouwen te winnen!

Het belang van SSL voor online betalingsverkeer

Om online betalingen met creditcards via uw site mogelijk te maken, eist de overkoepelende creditcardorganisatie dat u een SSL-certificaat met 128-bit encryptie hebt. Daarmee staat vast dat uw identiteit gewaarborgd is en dat de gegevens voldoende beveiligd zijn. Wilt u online betalingsverkeer mogelijk maken via uw website, dan heeft u dus een SSL-certificaat nodig.

Het belang van SSL voor Google zoekresultaten

Het gebruik van SSL geeft uw website een klein voordeel bij het bepalen van de ranking ervan in de zoekmachine van Google. Google wil eigenaren van websites hiermee motiveren om een veilige verbinding te gebruiken. Op dit moment is een veilige verbinding slechts een klein onderdeel van het zoekalgoritme dat de positie van resultaten bepaalt, maar Google geeft aan dat dit aspect in de toekomst wel eens veel belangrijker kan worden.

Het belang van SSL voor klantvertrouwen

Steeds meer mensen kopen online, maar ook steeds meer mensen zijn zich bewust van de risico's en willen alleen zaken doen met websites die gegarandeerd veilig zijn. Met een SSL-certificaat laat u zien dat u de privacy en veiligheid van uw bezoekers serieus neemt.

Standard Domain Validation

Dit is het meest gebruikte certificaat en het beveiligd maximaal 1 domeinnaam. Het certificaat controleert of de aanvrager daadwerkelijk eigenaar of controle heeft over het domein. Bij het certificaat wordt standaard één extra domein geleverd waardoor de website voor zowel met als zonder 'www' voor de domeinnaam beveiligd is.

  • Extra beveiliging van je website voor jou én je bezoekers.
  • Hoger in de zoekmachine resultaten van Google.
  • Verhoogd betrouwbaarheid voor je klanten.

  • Van € 6,50 voor € 4,75 per maand
    Aanbieding vanaf 16 april 2018

Kom in contact

Bel ons op 0475 - 320 043
WhatsApp ons op 06 - 83 226 636
Mail ons op info@designview.nl